Добре Дошли

СЪВЕТИ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА TRX ТРЕНАЖОРИ

6 задължителни правила при изпълнение на TRX упражнения

Детайлът в изпълнението на всяко едно упражнение, не само с TRX, но и във всяка друга тренировка е много важен. За да се предпазите от травми и некачествено изпълнение на упражненията трябва да се спазват следните важни правила по време на TRX тренировка.

1.Правилен хват на дръжките


Хватът винаги е с всички пръсти, като палецът е сам от едната страна. Дръжката се държи в средата, за да се осигури правилно положение на китките!
............................................................................................................................
                 2.Поддържане на еднаква дължина на TRX стремената


При изпълнение на упражнения с двете ръце едновременно. Това е задължително, за да може напрежението в натоварването на мускулите да е равнопоставено. 
...........................................................................................................................      3.Контрол на центъра на тежестта в началото и края на движението:Това означава, че стремената винаги трябва да са опънати (да не се получават корем) при изпълнение на различните упражнения. Винаги част от тежестта на тялото трябва да "тежи" на уреда. Когато „спускаме” не трябва да се получава „удар-опъване” в стремената сякаш искаме да ги скъсаме. Всяко спускане се прави плавно и с контрол, което предотвратява травми. 
.............................................................................................................................

4.Контрол в областта на кръстаКонтролът в средната част на тялото е задължителен. Това означава стегнати коремни и седалищни мускули. Този контрол гарантира максимално мускулно натоварване при тези типове упражнения.
...........................................................................................................................    5.Да се избягва тласъкът от таза в началото на движениетоТласък от таза прави „тръгването ” по-лесно , но значително краде от смисъла на конкретното упражнение. По-добрият вариант е да се помогне малко с единия крак, за да се отнеме от тежестта на тялото, вместо да давате тласък на движението. 
..........................................................................................................................
               6.Точен контрол на амплитудата на движенията във всяко упражнението.


Движенията не трябва да се скъсяват или удължават (след като е установено правилното изпълнение). Понякога в търсене на максимален брой повторения, движението се скъсява, но това краде от резултатността на тренировката!
................................................................................................................


  Станете ни Приятели:

  ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ!!!

  TRX тренажори и аксесоари са сертифицирани продукти и за територията на Република България се продават ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС- компанията Silni Bg LTD. и сайта ни: www.silnibg.com!
  Компанията ни не носи отговорност за продукти, Незакупени от нас или нашите оторизирани Партньори!
  За повече информация, звънете на посочения телефон или пишете по електронната ни поща!
  Благодарим Ви  TRX ФИТНЕС МАНИЯ

  TRX ФИТНЕС МАНИЯ